Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ramazan'da İyilik Temasını Vurguladı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ramazan'da İyilik Temasını Vurguladı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hacı Bayram Veli Camisi'nde Ankaralılarla bir araya geldi. İkindi vakti yapılan buluşmada, Erbaş, ramazanın önemine dikkat çekti. Namaz sonrası yaptığı konuşmada, ramazanın mağfiret günlerinde olunduğunu hatırlattı. Erbaş, bu özel zaman diliminde Müslümanların birbirlerine destek olmaları gerektiğini vurguladı.
Erbaş, ramazanın ilk 10 gününün rahmet, ikinci 10 gününün mağfiret ve son 10 gününün de ebedi azaptan kurtuluş günleri olduğunu belirtti. Bu bağlamda, Allah'ın mağfiretine ulaşmayı dilediğini ifade etti. Ramazan ayının, Müslümanlar için diğer 11 ay için bir eğitim dönemi olduğunu da sözlerine ekledi.
Ramazan Ayının Önemi
Erbaş, ramazan ayının eğitim, sabır, tahammül, infak, Kur'an, kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma, ibadet, oruç, teravih, fitre, fidye ve zekat ayı olduğunu belirtti. Bu nedenle ramazan ayına 11 ayın sultanı denildiğini vurguladı. Ramazan, tüm iyilikleri ve güzellikleri kendisinde toplayan bir ay olarak tanımlandı.
Bu yılki ramazanın temasının 'İyilik Ayı Ramazan' olarak belirlendiğini ifade eden Erbaş, 13-20 Mart tarihleri arasında 'İyilik Haftası' olarak ilan edildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanının imzaladığı yönetmelikle, iyiliğin yaygınlaştırılması için büyük bir gayret içinde olunacağını belirtti.
İyilik Haftası ve Yaygınlaştırma Çabaları
Erbaş, tüm İslam alemi olarak iyiliği yaygınlaştırmak için çaba gösterileceğini belirtti. Herkesin iyi olması gerektiğini ve iyilikle meşgul olunması gerektiğini vurguladı. Bu bağlamda, toplumda iyilik anlayışının yaygınlaştırılması için çeşitli etkinliklerin planlandığı ifade edildi.
Ramazan ayının, bireylerin manevi olarak güçlenmesine ve toplumsal dayanışmanın artmasına vesile olduğunu belirten Erbaş, bu süreçte herkesin birbirine destek olmasının önemine dikkat çekti. İyilik teması etrafında birleşerek, toplumda daha fazla dayanışma ve yardımlaşma sağlanmasının hedeflendiği ifade edildi.